Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 2

  • Producent: WSiP
  • Dostępność: Brak
Tytuł: Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 2
Autor: Kaźmierczak Magdalena
Wydanie: 1
Rok: 2014
Format: 16.5x24.0cm
Stron: 304
ISBN: 9788302147197
"Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.

Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności."