Procesy technologiczne w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Część 1

  • Producent: WSiP
  • Dostępność: Brak
Tytuł: Procesy technologiczne w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Część 1
Autor: Namysław Iwona, Górska Lidia
Rok: 2014
Format: 17.0x24.0cm
Stron: 400
ISBN: 9788302148286
"Zeszyt ćwiczeń uczy praktycznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).

Omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii.
Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowania i wydawania potraw.
Wyjaśnia znaczenie słów i terminów stosowanych w gastronomii.
Obfituje w przepisy, według których uczeń może wykonać poszczególne potrawy.
Zawiera cenne wskazówki, ćwiczenia i pytania kontrolne, które sprawdzą się w przygotowaniach do egzaminu praktycznego"