Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego Hotelarstwo Tom 5 Podręcznik Kwalifikacja T.11 i T.12

  • Producent: WSiP
  • Dostępność: Brak
Tytuł: Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego Hotelarstwo Tom 5 Podręcznik Kwalifikacja T.11 i T.12
Autor: Tylińska Renata, Wajgner Maria
Wydanie: 1
Rok: 2014
Format: 17.0x24.5cm
Stron: 280
ISBN: 9788302146985
"Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług recepcji) i T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).

Przystępnie wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z funkcjonowaniem gospodarki wolnorynkowej.
Wyjaśnia najważniejsze terminy ekonomiczne.
Charakteryzuje różne rodzaje działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń lepiej zrozumie zagadnienia związane z hotelarstwem.
Uczy czytania ze zrozumieniem ustaw i aktów prawnych.

Podręcznik przygotowuje nie tylko do egzaminu zawodowego, ale także do sprawnego funkcjonowania na rynku pracy w roli pracownika i przyszłego pracodawcy. Dostarcza informacji przydatnych przy rozpoczynaniu własnej działalności gospodarczej w branży hotelarskiej."