Kuchnia diabetyka

  • Producent: Wiedza i Praktyka
  • Dostępność: Produkt dostępny
  • szt.
  • 46,07 zł
Tytuł: Kuchnia diabetyka
Autor: Wójcik Katarzyna, Gąsior Katarzyna, Szybiak Katarzyna, Janowska Maria, Łożyńska Katarzyna
Rok: 2022
Stron: 209
ISBN: 9788382765496
"W ciągu ostatniego roku do naszej redakcji dotarło ponad 200 wiadomości od diabetyków, które brzmiały bardzo podobnie: „Same przepisy nam nie wystarczają”. Okazało się, że osoby chorujące na cukrzycę typu II potrzebują czegoś EXTRA. Tym czymś są zarówno dokładne wyliczenia kaloryczności posiłków, jak również tabele z danymi dotyczącymi zawartości cukru, białka, tłuszczy, węglowodanów. Takich rzeczy, pokazujących również indeks glikemiczny posiłku, brakuje na rynku. Wsłuchując się w te uwagi, postanowiliśmy – wraz z dietetykami i specjalistami żywienia – stworzyć pakiet przepisów, które sprostają tym wymaganiom. Dlatego, przygotowaliśmy dla Ciebie aż 200 stron przepisów wraz z tabelami ich wartości odżywczych. Otrzymujesz od nas gotowe receptury na każdą porę dnia, dostosowane do Twoich preferencji i potrzeb. W tej książce znajdziesz zarówno dania „na słodko”, wytrawne, mięsne, jak i wegetariańskie.
• śniadania,
• lunche,
• obiady,
• kolacje,
• desery,
• podwieczorki,
• przekąski."